Unngå feriefellene med kredittkort

Nordmenn elsker å reise, og det å feriere utenlands er noe svært mange av oss gjør hvert eneste år. Avhengig av hvor man reiser hen, så vil ofte betalingsmetodene variere noe i forhold til hva man er vant til når man betaler i butikker her hjemme. For eksempel så er det svært mange av oss som bruker kontanter hyppig når vi ferierer utenlands, mens dette er mangelvare her hjemme i Norge. Hvilke feriefeller kan du unngå ved å ta med deg et kredittkort på reisen?

En meget viktig pengereserve

urn-newsml-dpa-com-20090101-141218-99-03384-large-4-3Når man ferierer utenlands så er et kredittkort den beste vennen du kan ha med deg på reisen – om så bare for å ha liggende i safen. For plutselig blir du trukket en ekstra måned for husleien, kanskje med en feil, men uansett så forsvinner pengene fra kontoen. Eller så er det en regning som ligger til forfall som du har glemt, og kontoen blir tom halvveis inn i ferien. Hva gjør man egentlig da?

Jo, da er det veldig greit å ha et kredittkort som pengereserve. Ettersom du vet at du egentlig har penger, bare at det har skjedd noe feil, så er det veldig greit å ha dette i bakhånd. Det samme gjelder dersom du skulle være uheldig å miste eller bli frastjålet bankkortet – da vil du takke deg selv for at du hadde et kredittkort i safen.

Det kan spare deg penger

Å bruke et kredittkort på ferie kan dessuten spare deg for penger. For eksempel så vil du med enkelte slike kort få bonuser når du handler – også utenlands – eller så har du kanskje et kort som er gebyrfritt. Det betyr at du kan gjøre gebyrfrie uttak i minibanker, noe som sjeldent er tilfellet for et vanlig bankkort.

En liten ulempe med å bruke kredittkortet aktivt på ferie og for å ta ut kontanter med, er at man kanskje blir litt ivrig ib ruken. Det er slettes ikke alle som takler å ha tilgang til såpass mye penger som man kan få gjennom et slikt kort, så her gjelder det å på forhånd sette av en viss sum som skal holde hele ferien igjennom. Og så gjelder det å ikke la seg friste til å bruke mer enn dette, da …

Kredittkort har reiseforsikring inkludert

reisekranken-verteiler-grafik-dataEn av de største feriefellene som mange nordmenn går i, er at de reiser utenlands uten å være forsikret. Reiser man innen EU-land og EØS-land så er man forsikret gjennom EUs helseforsikring, som gir deg gratis helsehjelp hvis du skulle bli utsatt for en ulykke. Derimot så gjelder ikke dette utenfor disse landene, og da er man avhengig av reiseforsikring. Reiseforsikring er uansett nødvendig dersom det skulle oppstå trøbbel med hotellet, turen for øvrig eller hvis man skulle bli frastjålet verdifulle gjenstander.

Kredittkort har ofte reiseforsikring inkludert, så ved å betale minst halve reisen med et slikt kort, så unngår du enkelt denne feriefellen – og ikke minst så sparer du penger på at du ikke trenger en slik forsikring fra banken.

http://www.dinside.no/874220/derfor-bor-du-ta-med-kredittkortet

WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.